Fiskeværet Skipnes - rorbuferie i hjertet av Lofoten | Vesterålen

..... jeg fikk den rette følelesen da jeg gikk i land på Skipnes. Den rette følelsen av å komme til et sted med atmosfære og sjel, med kulturhistorie og nostalgi,  menneskene og naturen, så ekte og godt .... og roen i sjela kom av seg selv. 

Fiskeværet Skipnes ligger i Øksnes Vestbygd, på sørvestsida av Tindsøya - midt i Vesterålen.

Et fiske- og jordbrukssamfunn som helt opp til 1960-tallet var regnet som en av de mer betydelige omsettingsplassene for fisk på yttersia av Vesterålen.

 

Men til slutt førte sentralisme og lave fiskepriser (som i Nyksund) til at stedet ble fraflyttet. 

Imidlertidig har utviklingen også her snudd.

 

Rørtveit-slekta har investert betydelig - og gjort om det tidligere fiskebruket til ferieanlegg med rorbuutleie, servering og butikk. Stedet ligger på ei bilfri øy ved yttersida av øyriket Vesterålen, godt skjermet i ei naturlig havn med brygger og rorbuer, og med en fantastisk utsikt over øyriket mot vest.

Fiskeværet Skipnes befinner seg i naturskjønne omgivelser med det beste Nord Norge generelt og Vesterålen spesielt har å by på. Her vil du oppleve en spesiell nærhet til fjell og fjord, fugl og fisk, midnattssol eller uvær i historiske og fredelige omgivelser.

På Skipnes kan du i dag få en smak av gamle dager. Bo i originale rorbuer og finn sjelero og ny inspirasjon.  

Fiskeværet Skipnes legger forholdene til rette for kurs, bryllup, jubileer, skoletreff, slektstreff, blåturer osv. Vi kan tilby de rette omgivelser for en gruppe som ønsker et skreddersydd opplegg. Skipnes kan tilby en pakke som inkluderer overnatting, bespisning, aktiviteter og møterom. Her vil gruppen finne ro og holdes samlet. Kanskje noe for neste jentetur? Eller guttetur for den saks skyld!

For gjester som kommer til Skipnes med egen båt kan vi tilby kaiplass i tillegg til landstrøm og sanitærrom. Og vår kiosk er alltid åpen.

 

For campere kan vi tilby teltplasser på Skipnes.

 

Vi har flere lokaliteter for arrangementer og bespisning, les mer her 

 

 

VENNER AV SKIPNES PÅ FACEBOOK

Følg oss på Facebook ..... her finner du mye informasjon og bilder, og treffer folk som har et forhold til fiskeværet. Klikk her